100 år siden den russiske revolusjon. Hvilken betydning hadde den for norsk presse?

100 år siden den russiske revolusjon. Hvilken betydning hadde den for norsk presse?

Norsk Mediehistorisk Forening inviterer til seminar om betydningen av 1917-revolusjonen for journalistikk og presse i Norge.

Sted: Pilestredet 48 (Eva Balkes hus), Rom P173, onsdag 15. februar 2017 kl. 09.00 – 14.45

Den russiske revolusjonen fikk betydning for og i norsk presse på mange måter. Forholdet til Sovjetunionen preget utviklingen av norsk politikk, fagbevegelsen, partier på venstresiden og pressen i mange år etter revolusjonen.

Det stod hard strid om mellom de ulike retningene i kontrollen over partipressen. Samtidig var lederne for partier og fagbevegelse ofte også redaktører, journalister eller aktive skribenter. Journalistikk og pressedekning bidro aktivt til å forme folks syn på den russiske revolusjon og Sovjetunionen. Derfor kan kunnskap om pressen i Norge etter revolusjonen bidra til viktige innsikter om samfunn og fagbevegelse i Norge i tiden etter 1917. Arrangørene inviterer med dette seminaret til tverrfaglig dialog for å forstå betydningen av den russiske revolusjon for mediene i Norge.

Påmelding innen 10. februar.

Les mer her: http://www.hioa.no/Hva-skjer/100-aar-siden-den-russiske-revolusjon-Hvilken-betydning-hadde-den-i-norsk-presse