Birgitte Kjos Fonn ny redaktør

Birgitte Kjos Fonn er ansatt som ny redaktør av Mediehistorisk Tidsskrift. Hun er meget godt kvalifisert til jobben både som tidsskriftsredaktør, pressehistoriker, forfatter og journalist. Fonn tiltrer som redaktør fra og med tidsskriftsutgave nummer to i 2016.

Fonn er til daglig førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), der hun blant annet er koordinator for HiOAs fagforfatterstudium.

Fonn er dr.philos. i historie og cand.polit. i sosiologi fra Universitetet i Oslo og MSc i The Politics of the World Economy fra London School of Economics. Hun har også skrevet flere skjønnlitterære bøker. Hun arbeidet tidligere som utenriksjournalist i NTB og Dagens Næringsliv. Hun har også vært redaktør for tidsskriftet Internasjonal politikk som utis av Norsk Utenrikspolitisk institutt. Henne viktigste pressehistoriske verker er Orientering. Rebellenes avis. (2011) som også var grunnlaget for hennes doktorgrad. I 2010 var hun blant bidragsyterne til firebindsverket Norsk Presses Historie. I 2015 ga hun ut journalistutdanningens historie: 50 år med journalistutdanning. En historie om akademiseringen av et yrkesfag. Hun har også bak seg en rekke fagbøker og artikler om journalistikk senest Økonomijournalistikk. Perspektiver og metoder, sammen med Paul Bjerke og Espen Sørmo Strømme (2016).